ICT-FAQ

Het kan wel eens gebeuren dat er op ICT-gebied iets op school niet werkt. Hieronder staan een aantal oplossingen voor de meest voorkomende problemen:

 

Ouders
 

Wachtwoord Magister werkt niet meer, weet ik niet meer of ben ik kwijt.

Neem contact op met onze administratie via ons schoolnummer 0481-362930. In verband met veiligheid weten wij van niemand een wachtwoord. Daarom zal na bevestiging van de identiteit altijd een nieuw wachtwoord worden gegeven.

 

Leerling

 

Teams

Je kan teams op elke device, telefoon, tablet, laptop en computer installeren. Zoek hiervoor in een zoekmachine, zoals Google of Bing, op teams download. Mocht je het niet kunnen vinden dan kan je het ook downloaden via de volgende link. Installeer het programma volgens de aanwijzingen. Leerlingen kunnen inloggen met hun e-mailadres en het wachtwoord waarmee ze inloggen in ons netwerk. Voorbeeld van een leerling e-mailadres is hw123456@ll.hetwesteraam.nl

 

Wachtwoord Magister werkt niet meer, weet ik niet meer of ben ik kwijt.

Via de Magister app: Log uit via de Magister App en kies in het menu voor de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Je ontvangt een e-mail op jouw school e-mailadres met een wijzigingscode om een nieuw wachtwoord in te stellen. Schoolmail is via onze website of app te bereiken. Ga naar www.hetwesteraam.nl  of start onze app en klik op office 365 log eventueel in met jouw hw nummer en wachtwoord, dit is het wachtwoord voor netwerk, computer, wifi en teams en klik op outlook en postvak in.

Via de Magister website: Ga naar onze school site www.hetwesteraam.nl en klik op Magister vul jouw gebruikersnaam (hwnummer) in en klik op doorgaan. Klik nu onderaan op ‘Wachtwoord vergeten’. Je ontvangt een e-mail op jouw school e-mailadres met een wijzigingscode om een nieuw wachtwoord in te stellen.  Ga naar www.hetwesteraam.nl  of start onze app en klik op office 365 log eventueel in met jouw hw nummer en wachtwoord, dit is het wachtwoord voor netwerk, computer, wifi en teams en klik op outlook en postvak in.

 

Ik ben mijn wachtwoord voor de computers op school, wifi, teams, office 365 vergeten, kwijt of het werkt niet meer.

Om een nieuw wachtwoord te krijgen moet je je melden bij de receptie met jouw schoolpas of ID-kaart. Dit laatste is nodig ivm de AVG. Je krijgt dan een tijdelijk wachtwoord dat je bij het inloggen zelf kunnen omzetten. Het beste is om dit op school te doen op een vaste computer.

 

In verband met veiligheid weten wij van niemand een wachtwoord. Daarom zal na bevestiging van de identiteit altijd een nieuw wachtwoord worden gegeven.

 

Ik kan niet inloggen in een methode

Geef dit door aan de docent bij wie je het vak volgt. Hij of zij zal dit dan verder oppakken en aan de goede persoon doorgeven.

 

Ik heb een ander ICT probleem.

Stuur dan een mail met zoveel mogelijk informatie naar it@hetwesteraam.nl. Er wordt dan snel contact met je opgenomen.