Afwezigheid en ziekte

Ziek zijn komt wel eens voor en is vervelend. Wanneer je ziek bent, kunnen jouw ouders je ziekmelden via de ouder Somtoday App.

Ben je ziek terwijl je stage moet lopen? Zorg er dan voor dat je voor 9.00 uur ook jouw stageadres op de hoogte brengt. Wordt je ziek terwijl je op school bent, loop dan naar Bureau Leerlingzaken. Zij bellen naar huis voor toestemming van jouw ouders. Zijn jouw ouders op de hoogte en geven zij akkoord, dan kun je naar huis.

Handleiding ziekmelden via ouderapp

Verlof aanvragen

Afspraken zoals de tandarts, de huisarts, het ziekenuis of de specialist, moeten zoveel mogelijk buiten lestijd worden gepland. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan kunnen jouw ouders een mail sturen naar bureauleerlingzaken@hetwesteraam.nl. Een verlofaanvraag moet uiterlijk 24 uur van tevoren bij ons binnen zijn.

Extra verlof

Soms zijn er bijzondere gelegenheden waarvoor je verlof wilt hebben. Denk hierbij aan verlof voor bijvoorbeeld een huwelijk, religieuze feestdag of een begrafenis. Hiervoor moeten jouw ouder(s)/verzorger(s) een formulier “bijzonder verlof” invullen van de leerplichtambtenaar. Dit kan hier gedownload worden en per mail gestuurd of ingeleverd worden bij Bureau Leerlingzaken. (bureauleerlingzaken@hetwesteraam.nl). De aanvraag moet uiterlijk tien schooldagen voor het verlof gedaan worden (m.u.v. verlof in verband met een uitvaart) door jouw ouder(s)/verzorger(s). De afdelingsleider bepaalt of dat verlof toegekend wordt. Meer informatie hierover is te vinden in het aanwezigheidsprotocol van onze school.

Bijzonder verlof aanvraagformulier

Te laat

Soms kan het even tegenzitten, waardoor het niet lukt om op tijd te zijn. Wanneer je te laat op school bent of te laat in de les, meld je je bij Bureau Leerlingzaken. Dat mag twee keer in het schooljaar gebeuren, zonder dat het gevolgen heeft. Ben je voor de derde keer of vaker te laat, dan moet je je de volgende dag een half uur voor je eerste les melden bij Bureau Leerlingzaken. Blijf je maar te laat komen, dan bestaat de mogelijkheid dat de leerplichtambtenaar ingeschakeld moet worden.

Uit de les gestuurd

Ben je uit de les gestuurd? Ga dan direct naar Bureau Leerlingzaken voor een gele kaart. Daar blijf je de rest van het lesuur. Vijf minuten voor het einde van de les ga je met de docent in gesprek om een afspraak te maken of direct te bespreken wat er is gebeurd. De consequentie van een gele kaart is dat je het lesuur moet inhalen tijdens onze nablijfuren op maandag- of op woensdagmiddag. Er zal een afspraak voor jou worden ingepland in jouw Somtoday-rooster.

Spijbelen

Zorg ervoor dat je alle lessen aanwezig bent, dat scheelt veel gedoe. Gemiste uren waar geen geldige reden voor is, kom je inhalen op maandag- of woensdagmiddag tijdens het inhaaluur. Spijbel je toch vaker? Dan zijn wij als school verplicht om de leerplichtambtenaar in te schakelen. Download het aanwezigheidsprotocol onderaan de pagina om hier meer over te lezen.

Somtoday App

In de Somtoday App bij Afwezigheid, kun je precies zien wat er rondom jouw aan-/ afwezigheid staat genoteerd. Kijk hier af en toe naar, ook samen met jouw ouders. Mocht er iets staan wat niet klopt, loop dan even bij Bureau Leerlingzaken langs om dit te bespreken of zorg ervoor dat jouw ouders een mail sturen naar Bureau Leerlingzaken.

Wil je meer lezen over bovenstaande onderwerpen? Download hieronder het aanwezigheidsprotocol, waarin alles nog eens uitgebreid staat uitgelegd.

Aanwezigheidsprotocol

Stroomschema's verzuim