Wereldonderwijs

WereldOnderwijs op Het Westeraam

Op Het Westeraam nemen we je mee naar de wereld van morgen. Welke kennis, vaardigheden, kwaliteiten en talenten heb jij nodig om aan die wereld mee te doen?

We dagen je uit om dat zelf te ontdekken. Wij geloven dat leren pas écht leuk is, als je wat je leert meteen in de praktijk kunt toepassen. Maak daarom kennis met ons Wereldonderwijs.

 

Reis mee door de 8 werelden van Het Westeraam

Elke week heb je WereldOnderwijs. In de lesblokken ga je met verschillende vakken, je docenten en je klasgenoten uit je stamgroep op onderzoek uit. De vakken binnen een Wereld verbinden we met elkaar. Zo leer jij de samenhang tussen de vakken te zien. Dat doen we op basis van thema’s die er toe doen: wat gebeurt er op onze wereld en welke rol speel jíj in die wereld?

 

Een voorbeeld: vanuit het vak biologie leer je hoe groente groeit, vanuit leefstijl gaan we met deze groente een lekker gerecht maken. In een recept zul je daarvoor verhoudingen moeten omrekenen; hierbij speelt wiskunde een rol. Het gerecht komt op een mooi ontworpen menukaart te staan die je bij tekenen maakt. En zo komen meerdere vakken mooi bij elkaar in één opdracht!

 

We combineren theorie en praktijk, zowel binnen als buiten de school. Hierdoor is jouw leren betekenisvol, raak jij meer gemotiveerd én ben je vaak succesvoller.

 

Natuurlijk krijg je op Het Westeraam ook ‘gewone’ vakken als Nederlands en wiskunde. Die lessen volg je samen met leerlingen die dezelfde leerroute volgen. Wat je daar leert, gebruik je en pas je toe in de 8 werelden van Het Westeraam. Dat maakt dat je vaak beter snapt waarom je dingen leert.

Hoe je ook leert, samen ontdekken we wat bij jou past. #dekrachtvansamen

Wil je onze school online bekijken?

Ga naar tour