De acht werelden

Nu je weet hoe elke Wereld is opgebouwd. Tijd om de andere 7 werelden te ontdekken. Elke Wereld heeft een ander thema. Kijk maar.

2. Mens & Gezondheid

Vind tijdens je zoektocht het antwoord op de vraag: wanneer zit ik kiplekker in mijn vel?

Nog wat langer blijven liggen of toch maar ontbijten? Op de fiets door de regen of toch met de bus naar school? Op tijd naar bed of toch nog één aflevering op Netflix kijken? Poe, wat een keuzes.

Hoe maak je eigenlijk een gezonde keuze? Hoe word of blijf je een fit, vrolijk en gezellig mens? En wie ben jij nu écht? 

Wereld2
 

3. Energie, Water & Veiligheid

Vind tijdens jouw avontuur antwoord op de vraag: wat kan ik doen om mijn wereld gezond te houden?

Luchtvervuiling, opwarming van de aarde, overstromingen: allemaal voorbeelden van gevolgen van het veranderende klimaat.

Welke technische oplossingen voor een schoon milieu zijn er? Hoe houden we samen de aarde gezond? Welke kennis heb je nodig om een veilige wereld te creëren?

Wereld3
 

4. Voeding & Natuur

Vind tijdens jouw expeditie antwoord op de vraag: hoe zorg ik ervoor dat er genoeg gezond voedsel is voor iedereen op deze wereld?

Voorkomen van extreme droogte waardoor geen plant wil groeien, het gebruik van gif om ‘foute’ beestjes te doden of geen vlees meer eten: het is een enorme uitdaging om de steeds groeiende wereldbevolking van genoeg en gezond voedsel te blijven voorzien.

Hoe kun jij bijdragen aan een betere wereld? Wat heeft de natuur nodig om in balans te blijven? Hoe kijk jij naar de wereld en voeding?

Wereld4
 

5. Wonen, Werken, Verkeer

Vind tijdens jouw reis antwoord op de vraag: hoe help ik onze wereld waar (te) veel mensen wonen, werken en zich verplaatsen?

Moeilijk een eigen huis kunnen kopen, uren in de file staan of de ruzie van je buren letterlijk verstaan: het zijn allemaal voorbeelden die laten zien dat we met te veel mensen op een te klein stukje aarde wonen.

Hoe zorgen we er in de toekomst voor dat er genoeg huizen zijn om in te wonen? Welke oplossingen zijn er voor het fileprobleem in Nederland? Wat is er nodig om meer ruimte te krijgen?

Wereld5
 

6. Ontwerp, Productie & Wereldhandel

Vind tijdens jouw tocht het antwoord op de vraag: op welke manier draag ik bij aan onze wereldeconomie?

Mega-magazijnen met slimme robots, enorme vliegvelden voor de aan- en afvoer van producten of waanzinnig grote havens en schepen voor het vervoer van handel: zonder techniek zijn deze oplossingen niks waard.

Wat is nu een slimme manier om je producten te verkopen? Welke manieren van vervoeren zijn er eigenlijk allemaal? Hoe houd je contact met producenten aan de andere kant van de wereld?

Wereld6
 

7. Digitaal, Media & Entertainment

Vind tijdens jouw roadtrip het antwoord op de vraag: hoe communiceer ik veilig via de mijn mobiele telefoon, tablet of computer?

Uren chatten met je vrienden via Snap, steeds maar blijven scrollen op Instagram of snel een wat-eten-we-vanavond-appje sturen naar je vader of moeder: tegenwoordig communiceren we vooral via onze mobiele telefoon, tablet of computer.

Maar is al dat digitaal communiceren wel zo gezond voor je? Wat zijn de gevolgen van te veel schermtijd? En: zijn jouw persoonlijke gegevens wel veilig?

Wereld7
 

8. Hi-Tech & Science

Vind tijdens jouw ontdekkingstocht het antwoord op de vraag: welke nieuwe ideeën kan ik bedenken om onze wereld positief te veranderen?

Een slimme chip in de nieuwste elektrische auto, een zelfontworpen onderdeel uit een 3D-printer of het nieuwste-van-het-nieuwste design voor het ophangsysteem van een IKEA-kast: wat je ook bedenkt, je daagt jezelf uit om over grenzen te gaan.

Welke nieuwe technieken gebruik je voor het ontwerpen van een auto? Hoe zorg je ervoor dat andere mensen het door jou bedachte product ook begrijpen en kunnen gebruiken? Waar ligt de grens van wat er allemaal mogelijk is met techniek?

Hoe je ook reist: samen maken we jouw ontdekkingstocht onvergetelijk. #jijkiest  

Wereld8
 

Wil je onze school online bekijken?

Ga naar tour