Opbouw van een Wereld

Op het Westeraam ga je op expeditie. Maak je een reis om nooit te vergeten. Beleef je avonturen die jou wereldwijzer maken. Je gaat op reis door 8 Werelden. Maar hoe ziet zo’n Wereld eruit?

Dat ontdek je in Wereld 1: de Wereld van Het Westeraam.
 

Wereld 1 - Welkom op het Westeraam
 

 

Reisplan

Acht uur per week ga je aan de slag met het vormgeven van jouw ontdekkingstocht. Elke Wereld begint met een startblok. In dit startblok plan je jouw reis. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Jouw coach helpt je daarbij. Jij bepaalt zelf hoe jouw reisplan, dus hoe jouw Wereldonderwijs eruit ziet. Je denkt ook alvast na over het reisdoel. Waarom leer ik wat ik leer? Waarom doe ik wat ik doe? Hoe laat ik zien wat ik geleerd heb?

Reisdoel

Tijdens de 3 expedities verzamel je interessante kennis en toffe ervaringen. Die verzameling gebruik je voor het reisdoel. Het reisdoel van bijvoorbeeld de Wereld van Mens & Gezondheid is een activiteitenmiddag die je zelf organiseert. Je nodigt mensen uit je omgeving uit om te komen. En je biedt ze een middag vol smakelijke en gezonde activiteiten aan. Gezellig!  

Expedities

In elke Wereld ga je op onderzoek uit. Alleen of samen met klasgenoten werk je aan een expeditie. In totaal beleef je in elke wereld 3 expedities die passen bij het thema van die Wereld.

Reisverslag

Heb je alle expedities en het reisdoel afgerond? Dan ga je door naar het reisverslag. Zo denk je na over wat je geleerd hebt, wat je de volgende keer anders zou doen en waar je juist trots op bent. Zo leer je vandaag hoe je het morgen weer een beetje slimmer of beter kunt doen.

Wil je onze school online bekijken?

Ga naar tour