Past Economie & Ondernemen bij jou?

Op Het Westeraam heb je keuze uit drie profielen:

  • Zorg & Welzijn (Z&W)
  • Economie & Ondernemen (E&O)
  • Groen

In de brugklas starten we met het vak Leefstijl. We werken in dat vak met projecten. Je gaat kennis maken met de profielen Zorg & Welzijn, Groen en Economie & Ondernemen. Met andere woorden, je gaat lekker aan de slag met elkaar! Tijdens deze lessen kun jij kijken wat de verschillende profielen inhouden. Hierdoor kun je in leerjaar 2 een goede profielkeuze maken. Natuurlijk wordt bij het maken van een keuze alles nog eens heel goed uitgelegd. Je ouders worden hierbij betrokken. 

Jouw Examenrichting

Het profiel dat je kiest, is de richting waarin je examen doet. Je krijgt per week gemiddeld zeven uur les in je profielvak. Hierbij volg je algemene vakken en een aantal beroepsgerichte keuzevakken. 

Keuzevakken 

In leerjaar 3 en 4 krijg je naast je profiellessen ook beroepsgerichte keuzevakken. De BBL en KBL volgen vier keuzevakken voor hun examenprogramma. De GL volgt twee keuzevakken. Denk aan het keuzevak houden van dieren of ondernemen. Ook zijn er keuzevakken voor werken in de uiterlijke verzorging, gamedesign, wereldkeuken en mode & design. Op Het Westeraam vinden we het belangrijk dat je echt kunt kiezen uit de aangeboden keuzevakken. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je volgt. Heel fijn dus, want wij vinden het belangrijk dat je je breed kunt oriënteren. En dat je kunt ontdekken wat bij je past. 

Economie & Ondernemen

Het profiel Economie & Ondernemen is het profiel dat gaat over het werken als secretarieel of administratief medewerker, bij het runnen van een bedrijf, het werken in de verkoop of in de logistiek. Samenwerken met en voor andere mensen. Ben je creatief, geef je niet snel op, kun je goed rekenen, je schoolwerkzaamheden organiseren, luisteren en vind je het leuk om met de computer te werken en werkstukken te maken, niet bang om flink aan te pakken? Dan is dit profiel misschien wel iets voor jou.  

Het profiel Economie & Ondernemen bestaat uit vier modules:

  • Secretarieel
  • Administratie
  • Commercieel
  • Logistiek

In deze modules leer je over het werken bij een receptie of als secretaresse, over het verwerken van financiële cijfers en het bijhouden van een eenProfiel economie en ondernemenvoudige boekhouding.  Ook leer je alles over de verkoop van goederen en diensten en het presenteren van die goederen. Je voert verkoopgesprekken en gaat werken met een kassa. Je leert over goederenstromen in magazijnen en distributiecentra.  

Een groot deel van de opdrachten maak je op de computer en daarnaast leer je in de praktijk tijdens praktijklessen, bedrijfsbezoeken en tijdens je stagedagen.

Omdat de computer niet meer weg te denken is uit ons leven, besteden we veel aandacht aan algemene computervaardigheden.  

Zoals je kunt lezen is Economie & Ondernemen een breed profiel waarbij je later allerlei kanten uit kunt. Van werken in de verkoop, starten van een bedrijf, horeca, kantoor, logistieke wereld, als administrateur of in de marketing. Het kan allemaal met het profiel Economie & Ondernemen! 

Video