Op Het Westeraam heb je keuze uit drie profielen:
- Zorg & Welzijn (Z&W)
- Economie & Ondernemen (E&O)
- Groen
In de brugklas starten we met het vak Leefstijl. We werken in dat vak met projecten. Je gaat kennis maken met de profielen Zorg & Welzijn, Groen en Economie & Ondernemen. Met andere woorden, je gaat lekker aan de slag met elkaar! Tijdens deze lessen kun jij kijken wat de verschillende profielen inhouden. Hierdoor kun je in leerjaar 2 een goede profielkeuze maken. Natuurlijk wordt bij het maken van een keuze alles nog eens heel goed uitgelegd. Je ouders worden hierbij betrokken.
Jouw Examenrichting
Het profiel dat je kiest, is de richting waarin je examen doet. Je krijgt per week gemiddeld zeven uur les in je profielvak. Hierbij volg je algemene vakken en een aantal beroepsgerichte keuzevakken.
Keuzevakken
In leerjaar 3 en 4 krijg je naast je profiellessen ook beroepsgerichte keuzevakken. De BBL en KBL volgen vier keuzevakken voor hun examenprogramma. De GL volgt twee keuzevakken. Denk aan het keuzevak houden van dieren of ondernemen. Ook zijn er keuzevakken voor werken in de uiterlijke verzorging, gamedesign, wereldkeuken en mode & design. Op Het Westeraam vinden we het belangrijk dat je echt kunt kiezen uit de aangeboden keuzevakken. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je volgt. Heel fijn dus, want wij vinden het belangrijk dat je je breed kunt oriënteren. En dat je kunt ontdekken wat bij je past.
Groen
Het profiel Groen is een oriëntatie op de groene sector met veel aandacht voor dieren, bloemen, planten en de natuur. Houd je hiervan en ben je graag praktisch bezig? Dan past het Groene profiel misschien wel bij jou!
In 4 modules maak je kennis met de groene wereld.
- Groene productie
- Tussen productie en verkoop
- Groene vormgeving en verkoop
- Vergroening stedelijke omgeving
Op Het Westeraam hebben we veel verschillende (huis)dieren die je regelmatig gaat verzorgen. In de plantenkas ga je leren stekken en zaaien. In de bloemenwinkel oefen je een klantgesprek en maak je verschillende bloemstukken. Buiten leer je een tuin inrichten, onderhouden en bestraten. En ook in de keuken ga je aan het werk. Daar maak je van agrarische producten de lekkerste dingen zoals jam, appelkoeken en een gezonde maaltijd. Tot slot is er ook aandacht voor de groene omgeving (het milieu), duurzaamheid en verantwoord leven.
Je werkt dus vaak praktisch, maar ook de theorie is natuurlijk belangrijk. Je werkt deels met een digitale methode die je ook thuis kunt gebruiken. En je doet ook nog eens praktijkervaring op door middel van stage.
“Groen # Gewoon doen.”