Past Zorg & Welzijn bij jou?

Op Het Westeraam heb je keuze uit drie profielen:

  • Zorg & Welzijn (Z&W)
  • Economie & Ondernemen (E&O)
  • Groen

In de brugklas starten we met het vak Leefstijl. We werken in dat vak met projecten. Je gaat kennis maken met de profielen Zorg & Welzijn, Groen en Economie & Ondernemen. Met andere woorden, je gaat lekker aan de slag met elkaar! Tijdens deze lessen kun jij kijken wat de verschillende profielen inhouden. Hierdoor kun je in leerjaar 2 een goede profielkeuze maken. Natuurlijk wordt bij het maken van een keuze alles nog eens heel goed uitgelegd. Je ouders worden hierbij betrokken. 

Jouw Examenrichting

Het profiel dat je kiest, is de richting waarin je examen doet. Je krijgt per week gemiddeld zeven uur les in je profielvak. Hierbij volg je algemene vakken en een aantal beroepsgerichte keuzevakken. 

Keuzevakken 

In leerjaar 3 en 4 krijg je naast je profiellessen ook beroepsgerichte keuzevakken. De BBL en KBL volgen vier keuzevakken voor hun examenprogramma. De GL volgt twee keuzevakken. Denk aan het keuzevak houden van dieren of ondernemen. Ook zijn er keuzevakken voor werken in de uiterlijke verzorging, gamedesign, wereldkeuken en mode & design. Op Het Westeraam vinden we het belangrijk dat je echt kunt kiezen uit de aangeboden keuzevakken. Het maakt daarbij niet uit welk profiel je volgt. Heel fijn dus, want wij vinden het belangrijk dat je je breed kunt oriënteren. En dat je kunt ontdekken wat bij je past.  

Zorg & Welzijn

Het profiel Zorg & Welzijn is het profiel dat gaat over het werken met en voor andere mensen. Sta je graag voor anderen klaar, heb je geduld, kun je goed luisteren en ben je niet bang om flink aan te pakken? Dan is dit profiel misschien wel iets voor jou. Je leert van alles over kindeafbeelding zorg en welzijnren, ouderen, jongeren en mensen met een beperking.  

Het profiel Zorg & Welzijn bestaat uit 4 modules:

  • Mens en gezondheid
  • Mens en omgeving
  • Mens en Activiteit
  • Mens en Zorg
  • Daarnaast ga je op stage, zodat je ook ervaring opdoet buiten school.

In deze modules leer je over gezonde voeding en je gaat werken in de keuken. Je leert over een schone woonomgeving, je gaat activiteiten organiseren en je leert hoe je mensen kunt helpen. 

Zorg & Welzijn is een breed profiel waarbij je later nog alle kanten uit kunt. Van werken in de zorg, horeca, toerisme, uiterlijke verzorging of in de kinderopvang. Het kan allemaal met het profiel Zorg & Welzijn. 

Video